What are food safety assurance conditions for restaurant's processing places in Vietnam?

Hello, let me ask if I am going to open a restaurant. Can I ask what are food safety assurance conditions for restaurant's processing places in Vietnam? 

1. What are food safety assurance conditions for restaurant's processing places in Vietnam?

Article 28 of the Law on Food Safety and Hygiene 2010 stipulates food safety assurance conditions for food processing places and commercial provision of catering services:

1. Kitchens are arranged in a way to ensure that unprocessed and processed food is not cross-contaminated.

2. Having sufficient technically qualified water for food processing and trading.

3. Having hygienic devices for collecting and containing garbage and waste.

4. Sewers in the areas of shops and kitchens must be drained without any stagnancy.

5. Eating rooms must be airy. cool, sufficiently lit and kept clean and have equipment to prevent insects and harmful animals.

6. Having food preservation equipment and toilets and collecting waste and garbage daily.

7. Heads of units having collective kitchens shall take responsibility for food safety.

Thus, in order to meet food safety assurance conditions at the processing place in Vietnam, you need to fully meet the conditions mentioned in Article 28 of the Law on Food Safety and Hygiene 2010.

2. Food safety assurance conditions for food processors and catering services providers in Vietnam

Article 29 of the Law on Food Safety and Hygiene 2010 stipulates food safety assurance conditions for food processors and catering services providers as follows:

1. To have separate utensils and containers for raw and cooked food.

2. To ensure safety and hygiene of cooking and processing utensils.

3. The tableware must be made of safe materials and kept clean and dry.

4. To comply with regulations on health, knowledge and practices of persons directly engaged in food production and trading.

Thus, in order to meet food safety assurance conditions at food processors in Vietnam, it is necessary to fully satisfy the conditions mentioned in Article 29 of the Law on Food Safety and Hygiene 2010.

Best Regards!

Related Posts
Hỏi đáp Pháp luật
Giấy phép hành nghề khám chữa bệnh có thời hạn bao lâu? Hết hạn có được gia hạn không?
lawnet.vn
Bác sĩ không hành nghề bao lâu thì bị thu hồi giấy phép hành nghề? Thời gian thực hành cấp giấy phép hành nghề khám chữa bệnh đối với bác sĩ là bao lâu?
lawnet.vn
Mẫu đơn đề nghị cấp giấy phép hành nghề y đối với điều dưỡng cập nhập mới nhất 2024?
lawnet.vn
Đối tượng nào tham gia bảo hiểm y tế? Những khoản chi phí khám bệnh nào sẽ được quỹ bảo hiểm y tế chi trả?
lawnet.vn
Chính thức đã có Kế hoạch Tiêm chủng mở rộng năm 2025?
lawnet.vn
Bệnh bạch hầu là gì? Dấu hiệu và cách phòng tránh bệnh bạch hầu theo hướng dẫn của Bộ Y tế?
lawnet.vn
Bệnh lao là gì? Người nghi mắc bệnh lao có biểu hiện gì?
lawnet.vn
Thực phẩm bảo vệ sức khỏe là gì? Điều kiện bảo đảm an toàn thực phẩm trong sản xuất thực phẩm bảo vệ sức khỏe?
lawnet.vn
Hướng dẫn chẩn đoán và điều trị bệnh rối loạn tự kỷ ở trẻ em theo quy định của Bộ Y tế?
lawnet.vn
Có được mua bán chất độc xyanua không? Giết người bằng chất độc xyanua thì bị truy cứu trách nhiệm hình sự tội gì?
Lượt xem: 0
Latest Post

Đơn vị chủ quản: Công ty THƯ VIỆN PHÁP LUẬT.
Chịu trách nhiệm chính: Ông Bùi Tường Vũ - Số điện thoại liên hệ: 028 3935 2079
P.702A , Centre Point, 106 Nguyễn Văn Trỗi, P.8, Q. Phú Nhuận, TP. HCM;